Βιογραφικό

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΝΤΙΜΗΣ)
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

Γεννήθηκα στην πόλη των Σερρών στις 10 Μαΐου 1948.

Απο μητερα Σερραια και πατερα προσφυγα το 1922 απο τις Σαραντα Εκκλησιες της Ανατολικης Θρακης (Ανατολικης Ρωμυλιας)

Από το 1965 ασχολήθηκα επαγγελματικά με το Φωτορεπορτάζ στην Θεσσαλονίκη. Πρωτοεργάσθηκα στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ και στις Αθλητικές Εφημερίδες,καλύπτοντας γεγονότα πολιτικά και αθλητικά. Για τον Αθηναϊκό Τύπο το μεγαλύτερο θέμα που κάλυψα στην Θεσσαλονίκη ήταν η πολύκροτη Δίκη Λαμπράκη, το έτος 1966, που διήρκησε τρείς μήνες

Το 1970 με το πέρας της στρατιωτικής μου θητείας άνοιξα το γραφείο μου στην Αθήνα, καλύπτοντας με φωτορεπορτάζ τον Αθηναϊκό Τύπο και τον Τύπο της Βορείου Ελλάδος.

Από το 1970 – 2003 υπήρξα ο προσωπικός φωτογράφος του Θεάτρου Τέχνης του ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ,εχοντας ολο το φωτογραφικο αρχειο των θεατρικων παραστασεων του Θ.Τ.

Από το 1973 είμουν μόνιμος ανταποκριτής με τα περιοδικά ” TIME LIFE ” και ” DER SPIEGEL ” καθώς επίσης ήμουν μόνιμος ανταποκριτής του Αμερικανικού Πρακτορείου Ειδήσεων U P I.

Από το 1974 – 1995 υπήρξα προσωπικός φωτογράφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Από το 1975 άρχισα την συνεργασία μου με το Διεθνές Φωτογραφικό Πρακτορείο που έχει την έδρα του στο Παρίσι το γνωστό “ SIPA PRESS ”
Μέχρι και σήμερα διατηρώ την συνεργασία μου μαζί τους με πολλές επιτυχίες. Επίσης έχω μόνιμη συνεργασία με πολλά έντυπα του εξωτερικού Ευρώπης και Αμερικής και συμμετειχα σε αποστολές σε όλο τον κόσμο για να καλύπτω διάφορα διεθνει γεγονότα.
Απο το 1976 1982 καλυψα ως πολεμικος ανταποκριτης τον πολεμο Ισραηλ-Λιβανου και απο τις δυο χωρες για λογαριασμο των ξενων ειδησεογραφικων πρακτορειων και εντυπων που αντιπροσωπευα στην Ελλαδα και Μεση Ανατολη.

Το 2007 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις SPIRIT το Λεύκωμα “Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 1974 – 2006 ” με 2.500 φωτογραφίες από τα δρώμενα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι το μοναδικό πολιτικό λεύκωμα της Βουλής των Ελλήνων

Είμαι Μέλος της Ενώσεως Φωτοειδησεογράφων Ελλάδος από το 1970 και Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος από το 1976, όπου υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του F P A.

Το 1989 βραβεύθηκα με το Πρώτο Βραβείο δημοσιογραφικής φωτογραφίας που εθέσπισε για πρώτη φορά το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α. Β. ΜΠΟΤΣΗ.

Είμαι παντρεμένος με την Νένα Στεφανοπούλου και έχουμε ένα γιό τον Χρήστο Ευάγγελο Αργυρόπουλο.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 είμαι κοντά στον Πάνο Καμμένο με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και πολιτευτής της Α! Αθηνών. Στις εκλογές του 2012 εχω στη σειρά εκλογής μου 2ος επιλαχών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *